Zijn houtblokken voor het reinigen van schoorstenen goed?

Veel huiseigenaren vragen zich af of de schoorsteenveegstammen of creosootveegstammen echt werken om schoorstenen van de open haard op te ruimen en creosootresten te verwijderen, zodat de open haarden veilig te gebruiken zijn. Het korte antwoord is nee, ze werken niet. Tenminste, niet goed genoeg om het rookkanaal volledig schoon te maken zoals het moet worden schoongemaakt. Als u regelmatig een schoorsteenreinigingslogboek gebruikt, kunnen deze goed werken.

Maar je moet ook een professionele schoonmaak krijgen. Niet alleen kan een schoorsteenveger van fase één creosoot afkomen, maar een professional kan ook fase twee en drie opruimen. Schoorsteenreinigingslogboeken maken de creosoot gemakkelijker te verwijderen. Ze bevatten chemische toevoegingen die door je schoorsteen opstijgen en aan de creosootafzettingen blijven kleven.

Deze chemicaliën drogen de creosoot uit, waardoor het een schilferige substantie wordt die minder brandbaar is en gemakkelijker te verwijderen is. schoorsteenveegstammen lijken misschien een goedkoop en gemakkelijk alternatief voor een professionele schoorsteenveger, maar ze kunnen eigenlijk meer kwaad dan goed doen. Creosoot Logs werken eraan om de creosoot los te maken en het gemakkelijker te maken om uw schoorsteen schoon te maken. Deze houtblokken zijn echter geen vervanging voor een grondige schoorsteenveger.

Volgens het Chimney Safety Institute of America zijn creosootstammen effectieve producten wanneer ze worden gebruikt in combinatie met een professionele schoorsteenveger. Creosoot zoals elke verbinding kan worden verzacht of anderszins losgemaakt als er voldoende reactieve chemische stof mee in contact komt. de schoorsteenvegers hebben deze reinigingschemicaliën en terwijl ze verbranden, gaan de meeste chemicaliën op en uit het rookkanaal, maar sommige hechten zich aan de creosoot en beginnen het los te maken. Voordat u het creosootveeglogboek gebruikt, inspecteert u uw schoorsteen op bladeren, dierennesten en ander puin en obstakels en zorgt u ervoor dat uw haarddemper open is.

Maar wat als je een speciaal blok in je vuurhaard zou kunnen verbranden en je creosootproblemen op magische wijze zouden verdwijnen? De schoorsteenveger kan de hele schoorsteen inspecteren en ze kunnen elke creosoot of roet in het kanaal en aan de onderkant verwijderen. Creosootreinigingslogboeken zijn een speciaal samengestelde verbinding die chemicaliën en andere additieven bevat om de opbouw van creosoot in de schoorsteen te helpen verminderen. Een gecertificeerde schoorsteenprofessional is in staat om tekenen van schoorsteenschade of verslechtering tijdens een reiniging te identificeren; vaak kan het vroegtijdig opsporen van problemen ernstige schade helpen voorkomen - evenals dure reparaties. Nadat u een open haardreinigingslogboek hebt verbrand en vervolgens gewoon brandhout blijft verbranden, werken de chemicaliën ongeveer twee weken op de creosoot.

Creosoot veegstammen (CSL), ook wel bekend als creosootschoorsteenstammen, schoorsteenveeglogboeken of gewoon vegende boomstammen, zijn ontworpen om de creosootafzettingen in uw schoorsteen los te maken. Laat het de komende week of twee zo staan, want de chemicaliën in het schoorsteenreinigingslogboek doen hun werk. Hoewel houtblokken voor het reinigen van schoorstenen de ophoping van creosoot kunnen verminderen, worden deze niet volledig verwijderd of voorkomen. Het eerste dat u moet doen, is ervoor zorgen dat uw huis veilig is en klaar is voor het verbranden van een creosootveegblok.

Dit soort logboeken bevatten een chemische katalysator die de vroege stadia van creosootopbouw tot 60% kan verminderen bij herhaald gebruik. Na het verbranden van een of twee houtblokken wordt een CSL direct op de hete sintels geplaatst nadat de vlammen volledig zijn gedoofd. Sla in plaats daarvan het schoorsteenveegblok helemaal over en laat een professionele schoorsteenveger uw schoorsteen schoon houden - en uw gezin veilig. Sommige stammen zijn ontworpen om met de verpakking te worden verbrand, hoewel u de verpakking een beetje moet losmaken om de luchtstroom te laten verbranden.