Welke schoorsteenveger?

Een schoorsteenveger is een persoon die as en roet uit schoorstenen verwijdert. De schoorsteen gebruikt het drukverschil veroorzaakt door een hete gaskolom om tocht te creëren en lucht over de hete kolen of hout te zuigen, waardoor voortdurende verbranding mogelijk is. Wikipedia Een schoorsteenveger is een persoon die as en roet uit schoorstenen verwijdert. Schoorstenen kunnen recht zijn of veel richtingsveranderingen bevatten.

Tijdens normaal gebruik bouwt zich een laag creosoot op aan de binnenkant van de schoorsteen, waardoor de stroming wordt beperkt. De creosoot kan ook in brand vliegen en de schoorsteen en het gebouw in brand steken. De schoorsteen moet worden geveegd om het roet te verwijderen. Dit werd gedaan door de master sweep.

Schoorsteenvegers gebruiken een borstel met zware metalen haren om uw schoorsteen schoon te maken. Deze gereedschappen zijn lange staven, met de borstelharen helemaal aan de punt. Professionele schoorsteenvegers worden ook uitgerust met handschoenen, brillen en maskers om zichzelf te beschermen tegen roet en as. De rest is aan jou om ervoor te zorgen dat je minstens twee keer per jaar afspraken plant om je schoorstenen te laten vegen.

Verplaats alle meubels waar je je zorgen over maakt een paar meter van de schoorsteen en bedek het met plastic of een druppeldoek. Schoorstenen die door dit bedrijf worden verweerd, vallen onder een fabrieksgarantie van 10 jaar, terwijl roestvrijstalen aangepaste doppen een levenslange garantie hebben. Diensten omvatten schoorsteeninspectie met behulp van videoscan, probleemoplossing van het schoorsteensysteem, schoorsteenreparaties, vervanging van voering en lekanalyse. Het vegen van de brede rookkanalen van deze lage gebouwen werd vaak gedaan door de huishouder zelf, met behulp van een ladder om een brede borstel door de schoorsteen te halen.

Uw schoorsteensysteem en haardapparaat moeten u warmte en ontspanning bieden - geen frustratie. De National Fire Protection Association (NFPA) draagt ook behulpzaam bij aan normen en advies over schoorsteen, maar wat de hoeveelheid veegbewegingen per jaar betreft, is de CSIA het meestal niet eens met de NFPA. Hoewel er enkele doe-het-zelfreinigingsopties op de markt zijn, wilt u een betrouwbare, professionele schoorsteenveger bij u in de buurt vinden. In de praktijk was de gekozen bruidegom van aartshertogin Marie echter geen schoorsteenveger, maar slechts een klein en onopvallend lid van de regerende Habsburgse familie.

Als u bijvoorbeeld van plan bent uw open haard te schilderen, is het een goed idee om de schoorsteen eerst te laten reinigen, zodat vuil of resten niet naar beneden vallen en de verf verpesten. Of u uw haard nu regelmatig gebruikt of niet, u moet een schoorsteenreiniging laten uitvoeren om opbouw en vuil te verwijderen. Na het selecteren van een bedrijf en het maken van een afspraak voor een schoorsteenveger, kunt u van tevoren een telefoontje verwachten waarin uw afspraak wordt bevestigd. Een andere reden waarom u de schoorsteen misschien wilt laten reinigen, is dat als u van plan bent hem te verbouwen, u net zo goed het vuil en vuil eruit kunt halen voordat u hem renovert, zodat u hem kunt gebruiken zodra hij klaar is.

Het is het beste om schoorsteenreiniging over te laten aan een gecertificeerde professional om branden of andere problemen met uw schoorsteen te voorkomen.