Wie maakt de schoorsteen schoon?

Een schoorsteenveger is een persoon die as en roet uit schoorstenen verwijdert. De schoorsteen gebruikt het drukverschil veroorzaakt door een hete gaskolom om tocht te creëren en lucht over de hete kolen of hout te zuigen, waardoor voortdurende verbranding mogelijk is. Een professionele reiniging omvat een inspectie op roetopbouw, obstructies, scheuren in de schoorsteenvoering en tekenen van waterschade. Oudere schoorstenen hebben vaak openingen tussen kleivoeringsecties waar de mortel eruit is gevallen.

Bij Potomac Services helpen ons Chimney Safety Institute of America (CSIA) opgeleide en gecertificeerde technici huiseigenaren in Ashburn met allerlei schoorsteenproblemen. Onze meest populaire service is een professionele schoorsteenveger, een belangrijke jaarlijkse onderhoudsklus voor uw huis. Deze reiniging helpt bij het verwijderen van gevaarlijke creosootophoping die kan leiden tot huisbranden, en kan ook schoorsteenschade en schadelijke gasopbouw in uw huis voorkomen. Helaas kan het schoonmaken van een schoorsteen behoorlijk gevaarlijk zijn, en als je niet zeker weet wat je doet, kan het nog erger worden.

Een reiniging bestaat meestal uit het vegen van de haard en het controleren van de voering, rookkanaal, vuurhaard, knipperende en rookkamer. Of u uw haard nu regelmatig gebruikt of niet, u moet een schoorsteenreiniging laten uitvoeren om opbouw en vuil te verwijderen. De meeste huiseigenaren wachten tot de herfst of winter wanneer ze regelmatig hun open haard gebruiken om de schoorsteen schoon te maken. Dit geldt vooral als het meer dan een jaar geleden is dat je het hebt gebruikt of als je je niet kunt herinneren wanneer het voor het laatst is schoongemaakt.

Het schoonmaken van uw schoorsteen in het voorjaar of de zomer kan u meer planningsvrijheid geven, maar er is geen goed of verkeerd moment om een schoorsteen schoon te maken. Zelfs als u uw schoorsteen regelmatig schoonmaakt, moet u deze toch eens per jaar laten inspecteren door een gekwalificeerde schoorsteenveger. Hoewel het schoonmaken van de haard zelf misschien geen veeleisende klus is, kan de schoorsteen veel verborgen problemen hebben die moeilijk te detecteren zijn. Het is het beste om schoorsteenreiniging over te laten aan een gecertificeerde professional om branden of andere problemen met uw schoorsteen te voorkomen.

Maar wanneer en hoe vaak moet je je schoorsteen schoonmaken? Het antwoord hangt af van een aantal factoren, waaronder hoe vaak het wordt gebruikt, wat voor soort brandstof je verbrandt en zelfs van welk materiaal je rookkanaal is gemaakt. Hoewel er enkele doe-het-zelfreinigingsopties op de markt zijn, wilt u een betrouwbare, professionele schoorsteenveger bij u in de buurt vinden. Een andere reden waarom u de schoorsteen misschien wilt laten reinigen, is dat als u van plan bent hem te verbouwen, u net zo goed het vuil en vuil eruit kunt halen voordat u hem renovert, zodat u hem kunt gebruiken zodra hij klaar is. Een schone, goed onderhouden schoorsteen bespaart u geld en voorkomt problemen en ja, er zijn delen van het werk dat u zelf kunt doen.

A Step in Time schoorsteenvegers diensten Virginia Beach, Williamsburg, Richmond, Fredricksburg en heel Noord-Virginia en biedt al meer dan 20 jaar schoorsteenreiniging, schoorsteeninspecties en schoorsteenreparaties aan.