Is schoorsteenreiniging een essentiële dienst?

Chimney Service is een „Essential Business”, wat betekent dat we de open haard- en schoorsteenservice in Kansas City en de omliggende gebieden zullen voortzetten. Voor meer informatie over andere bedrijven die als essentieel worden beschouwd en open mogen blijven, zie de Emergency Public Health Order van de Local Health Officer. Vaak blijft de behoefte aan schoorsteenservice onopgemerkt, wat een van de redenen is waarom we een jaarlijkse reiniging en inspectie aanbevelen. Het is essentieel dat uw schoorsteen correct werkt om brandgevaar en gezondheidsrisico's als gevolg van een geblokkeerde of verslechterende schoorsteen te voorkomen.

Problemen met deze eenvoudige maar essentiële structuur kunnen leiden tot waterlekken in uw huis, rook naar beneden en naar binnen trekt en geur in de meubels en gipsplaat zinkt. Vraag een gratis offerte aan voor service en we reageren snel met een vrachtwagen vol gereedschappen, onderdelen en apparatuur. Te midden van de nieuwe uitbraak van het coronavirus zijn Chimney Sweeps, Inc. Regelmatige schoorsteenreinigingsdiensten essentieel als u hout in uw open haard verbrandt.

Gashaarden veroorzaken daarentegen meestal geen vuile schoorstenen. Ongeacht het type brandstof dat in uw verwarmingstoestel wordt gebruikt, schoorsteeninspecties zijn jaarlijks nodig. Creosoot maakt schoorsteenreiniging altijd noodzakelijk voor iedereen met een houtgestookt verwarmingstoestel. Er zijn maar weinig functies die een huis gastvrijer maken dan een open haard.

Dit huiselijke aandachtspunt heeft echter een aantal duidelijke onderhoudsverantwoordelijkheden. Aangezien alle rook en roet die in een open haard ontstaan via de schoorsteen naar buiten komt, is het essentieel om ervoor te zorgen dat deze schoon blijft. Ontdek deze belangrijke voordelen van schoorsteenreiniging en u kunt uw huis en gezin veilig houden. Hoewel jaarlijkse schoorsteenreiniging essentieel is, zijn er stappen die u kunt nemen om de opbouw van creosoot en het risico op schoorsteenbrand te minimaliseren.

Er is speciale apparatuur nodig om creosoot op het tweede niveau te verwijderen die lijkt op zwarte cornflakes en creosoot op het derde niveau die eruitziet alsof iemand teer door de schoorsteen heeft gegoten. Als een huiseigenaar meer dan één thuisdienst overweegt, zoals een schoorsteenreiniging en een reiniging van de droger, kan het zinvol zijn om beide diensten van één bedrijf te plannen. Midtown schoorsteenvegers zijn een geweldige optie voor huiseigenaren die willen investeren in professionals die over de juiste ervaring en certificeringen (CCP en NFI) beschikken om de klus te klaren. Hoewel het schoonmaken van de haard zelf misschien geen veeleisende klus is, kan de schoorsteen veel verborgen problemen hebben die moeilijk te detecteren zijn.

De kosten voor schoorsteenvegers kunnen echter hoger of lager zijn dan het nationale gemiddelde, afhankelijk van waar u woont. Het is het beste om schoorsteenreiniging over te laten aan een gecertificeerde professional om branden of andere problemen met uw schoorsteen te voorkomen. Sommige van die klanten vertrouwen op hun schoorstenen als hun primaire warmtebron, waardoor het een belangrijke hulpbron is omdat ze onderdak bieden vanwege de huidige richtlijnen voor de volksgezondheid. Professionele veegmachines weten hoe ze hun puinhoop moeten opruimen en zullen alle benodigde hulpmiddelen hebben meegenomen om dit te doen.

Er is één bron waar u zich tot moet wenden als het gaat om schoorsteenveiligheid en alles wat met schoorsteen te maken heeft, het is het Chimney Safety Institute of America (CSIA). Zorg er ook voor dat je thuis bent op de dag van de afspraak, zelfs als het bedrijf je een algemene tijd heeft gegeven om de schoorsteenvegers aan te komen. De vereiste reinigingsregelmaat hangt af van het gebruik, het type installatie, het type brandstof en de brandgewoonten van de gebruiker. Dit komt omdat een professional problemen met uw schoorsteen kan herkennen die moeten worden gerepareerd, zoals slecht knipperen, ontbrekende doppen of beschadigde rookkanalen.

Het is acceptabel om informatieve interviews te hebben met schoorsteenvegers voordat u een aanwervingsbeslissing neemt om ervoor te zorgen dat u en uw huis in de beste handen zijn. Zodra ze weten dat een bedrijf beschikbaar is en dichtbij genoeg is om tegemoet te komen aan hun behoeften op het gebied van schoorsteenreiniging, kunnen huiseigenaren beginnen met het overwegen van andere kenmerken van het bedrijf.