Hoe haal je vet uit een schoorsteenfilter?

Vul een plastic emmer met heet water en dompel de filters erin onder. Laat het ongeveer 2 uur blijven staan. Haal de filters eruit en schrob ze met een zachte schrobmachine totdat al het vet weg is. Was met vers water en droog ze in de open lucht uit.

Paint Thinner heeft de mogelijkheid om hardnekkig vet en olievlekken gemakkelijk te verwijderen. Verfverdunner bevat krachtige reinigingsmiddelen die organische oplosmiddelen bevatten zoals aceton, tolueen, terpentijn en andere terpentine. Om olie en vet op de filters te verwijderen, laat u de verdunner weken in een stuk doek en wrijft u over de schoorsteen. Het breekt gemakkelijk de olie- en vetvlekken af, waardoor je verbluffende resultaten krijgt.

Als je geen verfverdunner hebt, kun je ook nagellakremover gebruiken. Gebruik na het schrobben van de vetvlekken een doek ondergedompeld in nagellakremover om de filters te reinigen. Sluit de afvoer van de gootsteen aan en vul hem met dampend heet water. Giet een paar druppels afwasmiddel en dompel de platen onder in de gootsteen.

Maak na een uur of twee de gootsteen leeg, haal ze eruit en spoel ze af. U zult merken dat het vet gemakkelijk loskomt. Voeg aan dit water ongeveer 3 eetlepels zuiveringszout en zout toe, samen met ongeveer een kopje of twee vol azijn. Laat de filters ongeveer 2-3 uur in het water zitten.

Haal daarna de filters eruit en schrob het afgezette vet en de vlekken eraf met behulp van de borstel. Spoel de filters af met wat meer water, droog ze af met een zachte doek en bevestig ze terug in de schoorsteen. Een eenvoudige manier om uw schoorsteen schoon te maken, is door vloeibare zeep te gebruiken. Het heeft reinigingsmiddelen die helpen de olie en het vet uit de schoorsteenfilters te verwijderen.

Neem een spons en dompel hem in vloeibare zeep, schrob de schoorsteen met de vloeistof. Je kunt ook de filters eruit halen en ze ongeveer 1-2 uur in water dompelen nadat je ze met vloeibare zeep hebt geschrobd. U kunt sommige producten in uw keuken gebruiken om uw schoorstenen schoon te maken, zoals bijtende soda, azijn, afwasmiddel, zout en meer. Dit zijn professionele reinigers die voor de deur komen en een grondige reiniging van uw hele schoorsteen bieden.

Omdat het filter in water wordt ondergedompeld, had zelfs vet dat in de groeven werd verzameld een redelijke kans om effectief te worden gereinigd. De meeste moderne schoorstenen worden geleverd met een auto-clean-technologie waarvoor u niet hoeft te ingrijpen bij het reinigen van de filters. De olie en het vet van de rook kunnen tussen de filters blijven steken en kunnen de efficiëntie van de schoorsteen verminderen. Een schoorsteen met koolstoffilter werkt erg goed, maar het filter moet om de zes maanden worden vervangen, wat een omslachtige taak kan zijn, om nog maar te zwijgen van de kosten van deze filters zouden ook een extra kostenpost zijn.

Nu je al het harde werk hebt gedaan, spoel je het filter gewoon af met schoon water en je ziet dat je harde werk meteen zijn vruchten afwerpt met een schoon en glad vetvrij schoorsteenfilter. Hoewel bekend is dat auto-clean schoorstenen iets duurder zijn, zijn er een aantal goede schoorstenen online beschikbaar tegen redelijke prijzen. De kom kan eenmaal per maand worden schoongemaakt, of minder vaak, afhankelijk van hoeveel de schoorsteen wordt gebruikt. Neem een klein bakje gevuld met heet kokend water, verwijder de filters uit de schoorsteen en plaats ze nu op een bakje, giet er kokend water overheen zodra je dit doet, er komen dampen uit.

Ja, ook waspoeder kan helpen bij het verwijderen van de olie en het vet dat zich op het oppervlak van de schoorsteen begint op te hopen. Wanneer er dampen doorheen gaan, worden door middelpuntvliedende kracht olie en vet gedwongen naar de ventilatorwand te bewegen. Ontvettingssprays zijn gemaakt voor het reinigen van hardnekkig vuil en vet van ovens, schoorstenen en andere oppervlakken.