Wat is schoorsteenreiniger?

Een schoorsteenveger is een persoon die as en roet uit schoorstenen verwijdert. De schoorsteen gebruikt het drukverschil veroorzaakt door een hete gaskolom om tocht te creëren en lucht over de hete kolen of hout te zuigen, waardoor voortdurende verbranding mogelijk is. schoorsteenvegers gebruiken een borstel met zware metalen haren om uw schoorsteen schoon te maken. Deze gereedschappen zijn lange staven, met de borstelharen helemaal aan de punt.

Professionele schoorsteenvegers worden ook uitgerust met handschoenen, brillen en maskers om zichzelf te beschermen tegen roet en as. Schoorstenen kunnen recht zijn of veel richtingsveranderingen bevatten. Tijdens normaal gebruik bouwt zich een laag creosoot op aan de binnenkant van de schoorsteen, waardoor de stroming wordt beperkt. De creosoot kan ook in brand vliegen en de schoorsteen en het gebouw in brand steken.

De schoorsteen moet worden geveegd om het roet te verwijderen. Dit werd gedaan door de master sweep. Hoewel u uw rookkanaal met deze boomstammen kunt reinigen, moet u eenmaal per jaar een schoorsteenveger huren. de schoorsteenveger kan de hele schoorsteen inspecteren en ze kunnen elke creosoot of roet in het kanaal en onderaan verwijderen.

Met onze professionele schoonmaakservice voor schoorsteenvegers blijft uw huis veilig. Ruikt je huis naar rook, zelfs als je geen vuur hebt aangestoken? Komt er een vieze geur uit je open haard? Als u een van deze vragen met ja hebt beantwoord, kan dit betekenen dat uw schoorsteen is bekleed met creosoot, het roetbijproduct van brandend hout. Chimcare levert al meer dan 30 jaar professionele schoonmaakdiensten voor schoorsteenvegers. We gebruiken alleen de beste, in de praktijk bewezen apparatuur en procedures om de veiligheid en netheid van uw huis na ons werk te garanderen.

De nieuwe schoorstenen waren vaak hoekig en smal, en de gebruikelijke afmeting van het rookkanaal in huishoudelijke eigendommen was 9 inch (23 cm) bij 36 cm (14 inch). Er waren veel doden veroorzaakt door ongevallen, vaak veroorzaakt doordat de jongen vastliep in het rookkanaal van een verwarmde schoorsteen, waar hij kon stikken of dood kon worden verbrand. Het National Fireplace Institute en het Chimney Safety Institute of America certificeren professionele schoorsteenvegers en hosten doorzoekbare databases. Het type inspectie hangt af van hoe lang het geleden is dat u een schoorsteeninspectie of reiniging hebt ondergaan.

Diepgaande inspectie en identificatie van mogelijke zwakke plekken in de schoorsteenbekleding (indien gebruikt) of de schoorsteen zelf;. Gelukkig zijn er certificeringen die een schoorsteenveger kan verkrijgen van nationaal erkende verenigingen. De National Fire Protection Association (NFPA) raadt u aan om uw schoorstenen, open haarden, ventilatieopeningen en apparaten voor het verbranden van vaste brandstoffen (denk aan pellets of houtkachels) minstens één keer per jaar te laten inspecteren. Een professional kan ervoor zorgen dat uw schoorsteen schoon is en dat ze plaatsen kunnen bereiken die de schoorsteenstammen kunnen missen.

Soms zou een jongen moeten worden overgehaald om sneller of hoger in de schoorsteen te klimmen, en de meesterveger stak ofwel een klein vuur van stro of een zwavelkaars aan, om hem aan te moedigen harder te proberen. Met de toegenomen stedelijke bevolking die gepaard ging met het tijdperk van industrialisatie, groeide het aantal huizen met schoorstenen snel en werden de diensten van de schoorsteenveger zeer gewild. Een andere reden waarom u de schoorsteen misschien wilt laten reinigen, is dat als u van plan bent hem te verbouwen, u net zo goed het vuil en vuil eruit kunt halen voordat u hem renovert, zodat u hem kunt gebruiken zodra hij klaar is. Hoewel er enkele doe-het-zelfreinigingsopties op de markt zijn, wilt u een betrouwbare, professionele schoorsteenveger bij u in de buurt vinden.

U denkt misschien dat uw schoorsteen alleen hoeft te worden schoongemaakt als u hout verbrandt, maar de NFPA raadt aan om elk jaar een professionele schoorsteenreiniger uw schoorsteen en open haard te laten inspecteren, onderhouden en reinigen. Het is het beste om schoorsteenreiniging over te laten aan een gecertificeerde professional om branden of andere problemen met uw schoorsteen te voorkomen.