Hoeveel kost het om de schoorsteen schoon te maken?

Een belangrijke controle is op de temperatuur van het rookkanaal of de schoorsteen als het te koud is, de gassen van de haard komen niet snel genoeg naar buiten, wat leidt tot snellere opbouw van creosoot, mogelijk koolmonoxidevergiftiging en condensatie van de rookgassen (waardoor corrosieve waterschade ontstaat). Hoeveel uw schoorsteenveger uiteindelijk kost, is vergelijkbaar tussen houtkachels en schoorstenen, u zult meer moeten betalen om een houtkachel schoon te maken als het rookkanaal moeilijk toegankelijk is of een vreemde vorm heeft. De luchtschacht is „de hals van de schoorsteen die zich uitstrekt van de vuurhaard tot de bovenkant van de structuur. Als uw schoorsteen een diepere reiniging nodig heeft, zoals een chemische behandeling om creosootglazuur in een laat stadium te verwijderen, kan het bezoek enkele uren duren.

Uw totale kosten voor schoorsteenvegers zijn afhankelijk van verschillende prijsfactoren, maar er zijn drie belangrijke die u in gedachten wilt houden omdat ze de grootste schommelingen kunnen veroorzaken. Ontdek waarom een schoorsteenveger deel moet uitmaken van uw onderhoudsplan voor open haard, wat u kunt verwachten als u er een huurt, en meer. Voorkom ophoping van creosoot in uw schoorsteen door alleen goed gedroogd hout te verbranden, uw vuur stevig te laten branden, een rookgastemperatuur van meer dan 250 graden F te houden en het rookkanaal schoon te houden om het vuur voldoende luchtstroom te geven. Het is een goed idee om een lijst aan te vragen van eventuele voorgestelde reparaties, inclusief een uitleg waarom deze reparaties nodig zijn, en stelde professionals voor om alles te voltooien dat buiten de expertise van de schoorsteenveger valt.

Schoorsteenreinigingslogboeken vervangen nooit een professionele reiniging en veroorzaken vaak branden in plaats van ze te voorkomen. Volgens het Chimney Safety Institute of America (CSIA) zijn er alleen al in de Verenigde Staten elk jaar meer dan 20.000 schoorsteenbranden. Zoals hierboven vermeld, is het vereiste inspectieniveau een bepalende factor in de uiteindelijke kosten van uw factuur. Kachelinzetstukken zonder voeringen die zich uitstrekken tot aan de bovenkant van de schoorsteen moeten worden uitgetrokken voor gemakkelijke toegang.

De meeste schoorsteenvegers geven geen schatting zonder eerst de toestand van de bestaande voering te zien. Een vuile schoorsteen bevat meestal een opeenhoping van creosoot, een zeer brandbaar bijproduct van brandende brandstoffen zoals ongekruid hout. Als u donkere vlekken op de buitenkant van uw schoorsteen kunt zien, kunt u een hogedrukreiniger of een sterk reinigingsmiddel gebruiken om deze te verwijderen.