Waarom heeft het geluk dat een bruid een schoorsteenveger ziet?

De koning vaardigde een koninklijk besluit uit dat schoorsteenvegers geluk brengen en met het grootste respect moeten worden behandeld. Dus begon de traditie en omdat sweeps geluk hebben, zouden koppels afspreken om de sweep op hun bruiloft te ontmoeten. Het zien van een schoorsteenveger is niet alleen geluk voor een bruid en bruidegom. Men dacht dat het voor elke man of vrouw veel geluk had om deze veelbelovende arbeiders op elk moment te zien.

Het verhaal van de gelukkige schoorsteenveger is terug te voeren tot de 18e eeuw tot een parade die aanwezig was door koning George III, waar wordt gemeld dat het paard van de koning werd geschrokken door een kloppende hond tussen de menigte en zijn paard vervolgens vastgeschroefd. Een onverschrokken Londense schoorsteenveger zou het pad van de weggelopen paarden op zijn gestapt en tot stilstand zijn gebracht, waardoor het paard werd gekalmeerd. de schoorsteenveger verdween toen weer in de menigte voordat de koning de kans kreeg hem te bedanken. Vanaf die dag verklaarde de koning dat alle schoorsteenvegers met eer moesten worden behandeld en geloofde dat ze dragers van Good Luck waren.

Later, toen de jongste dochter van de koning zou trouwen, stuurde koning George een schoorsteenveger omdat hij geloofde dat de aanwezigheid van een schoorsteenveger geluk en geluk zou brengen aan zijn dochter in haar huwelijk, en de eeuwenoude traditie begon en het geluk wordt nog steeds doorgegeven tot op de dag van vandaag. Een schoorsteenveger zien op je trouwdag is een teken van geluk en vruchtbaarheid voor het pasgetrouwde stel. Wanneer een gelukkige schoorsteenveger de bruiloft bijwoont, zou deze 200 jaar oude tijdloze traditie geluk brengen aan het gelukkige paar. Vanaf het einde van de jaren 1600 nadat de Grote Brand van Londen veel van de oude gebouwen van de stad decimeerde, en mensen bouwden nieuwe met dunnere schoorstenen, begonnen volwassen veegbewegingen jonge jongens, vaak wezen, in te huren om in de schoorstenen te zinken om ze schoon te maken.

In sommige Europese landen gingen schoorsteenvegers op nieuwjaarsdag van deur tot deur om mensen veel succes te wensen, en ongetwijfeld om hen eraan te herinneren hun schoorsteen te laten vegen. Europese en sommige Amerikaanse en Canadese schoorsteenvegers dragen een jasje of werkjas met 13 knopen. Hoewel de vrouw verloofd was met iemand anders, werd ze meteen verliefd op de schoorsteenveger en waren ze al snel getrouwd. Hierin verweven is de overtuiging dat schoorsteenvegers op de een of andere manier inherent geluk hebben, nadat iemand het leven van koning George II had gered tijdens een koninklijke processie twee eeuwen geleden.

Zelden ingehuurd door de bruid en bruidegom zelf, worden Giddings en andere sweeps door oudere familieleden als verrassing geboekt. Uw vriendelijke, lokale en efficiënte schoorsteenvegerservice gevestigd in Whaplode, in de buurt van Spalding in Lincolnshire. Koning William was zo dankbaar voor de daad dat hij de schoorsteenveger uitnodigde voor de bruiloft van zijn dochter, verklaarde dat schoorsteenvegers geluk hadden en dat zij het enige serviceberoep zouden zijn dat hoge hoeden mocht dragen, die voorheen alleen door royalty's en de adel werden gedragen. Een schoorsteenveger kwam hem te hulp, pakte het halster, kalmeerde het dier en redde de koning omdat hij viel.

Tegen een kleine vergoeding, vaak rond de £100, kun je ervoor zorgen dat er een verschijnt om de hand van de bruidegom te schudden, de bruid te kussen, foto's te maken en over het algemeen roetgejuich te verspreiden. Het verrassingsbezoek heeft al voor het einde van de ceremonie voor wat opschudding gezorgd in de kerk, aangezien sommige gasten achter in de kerk zaten Val Sweep door de open deur hadden gezien en opgewonden gefluister zich door de gemeente verspreidde dat er een schoorsteenveger aan de deur was, Ik vond dit echt verheugend om te zien hoe goed de verrassing door iedereen werd ontvangen. Er is ook nog een populair (en waarschijnlijk vals) verhaal, waarin een schoorsteenveger van een dak valt, vast komt te zitten aan een goot, door het raam wordt getrokken door een „jong meisje” en kort daarna met haar trouwt. Hoewel de sweep in de menigte verdween, besloot koning George II hem te belonen door te verklaren dat alle schoorsteenvegers geluk hebben.