Kunnen schoorsteenvegers werken in de regen?

Behalve de voor de hand liggende veiligheidsproblemen van het beklimmen van een dak tijdens nat weer, maakt het geen verschil in de. Open haarden kunnen worden gebruikt in de regen en de meeste andere omgevingsomstandigheden. De meeste open haarden zijn geïnstalleerd met een schoorsteenkap die regen, sneeuw en dieren uit de schoorsteen houdt. Als er water in uw schoorsteen of open haard zit, is er waarschijnlijk een lek en moet deze worden geïnspecteerd en gerepareerd.

Meestal is het een procedure van boven naar beneden om te reinigen. De verantwoordelijke persoon zou de kamer, demper en rookkanaal van het dak reinigen. Daarom wordt ook aanbevolen om je voorbereidingswerk sterk te houden, dus wanneer de technische behoefte aan de top moet komen, is het toegankelijk en veilig voor hen om dit te doen. Alles wat een belemmering kan zijn, moet ruim van tevoren worden opgeruimd.

Bij het omgaan met as, roet, verbrande boomstammen en mogelijk oude stukken, ja, het kan een puinhoop veroorzaken. Een goede schoorsteenveger moet echter zorgvuldig een druppeldoek of plastic plaatsen om uw huis te beschermen, evenals een dubbele HEPA-filterstofzuiger om het stofniveau laag te houden. Ze beginnen ofwel bij het rookkanaal en werken zich een weg door de schoorsteen, of beginnen op het dak en werken zich een weg naar beneden; of soms zelfs beide. Hoe dan ook, het vacuüm moet de hele tijd draaien om ervoor te zorgen dat de lucht en de vloer van uw huis tijdens het hele proces schoon blijven.

Het doel is om alle coating die is opgebouwd uit branden van de schoorsteenbekleding af te schrapen, zodat deze door de schoorsteen valt om zorgvuldig te worden gestofzuigd en weggeveegd voordat hij vertrekt. Welke certificeringen heb je? Iemand kan een bekwame schoorsteenprofessional zijn, zelfs zonder certificeringen, maar het kan voor u geruststellend zijn om te weten of uw schoorsteenprofessional is gecertificeerd door CSIA (Chimney Safety Institute of America), F, I, R, E. Normaal gesproken bouwen fabrikanten open haarden als regenbestendig. Met toegestaan gebruik in uw omgeving als het regent, hoeft u zich geen zorgen te maken dat de open haard uw huis of bezittingen beschadigt.

Maar gebruik kan nog steeds roetophopingen veroorzaken die waardevolle bezittingen kunnen beschadigen bij uitgebreid gebruik. Roetophopingen kunnen ook uw plafond beschadigen. Een van de meest populaire traditionele methoden voor roetverwijdering is het gebruik van aardappelschillen. Om dit te doen, moet de kachel of open haard goed worden verwarmd met minstens een halve emmer aardappelschillen of gehakte aardappelen in het vuur.

Dit produceert zetmeelhoudende stoom die roet verzacht en ontbindt, waardoor het van de schoorsteenwanden komt. Deze oude methode wordt gebruikt als voorbereiding op mechanische reiniging. Dit is belangrijk, omdat het ervoor zorgt dat uw schoorsteen optimaal functioneert tijdens deze barre weersomstandigheden. In het geval van bewegingsproblemen (als deze niet is geassocieerd met de gebogen buis), is de schoorsteenpijp hoogstwaarschijnlijk erg smal en verstopt geraakt.

Het kan nodig zijn om meer dan eens per jaar te vegen als de brandstof of het ontluchtingssysteem niet goed op elkaar zijn afgestemd. Als het regent, kan een demper of schoorsteenkap effectief voorkomen dat regenwater naar de open haard sijpelt. Sediment, dat uit de schoorsteenkanalen ontsnapt, komt de verwarmingseenheid binnen, die vervolgens handmatig moet worden gereinigd. Hoewel niets gelijk kan staan aan een jaarlijkse professionele inspectie, zijn er dingen waar u ook op kunt letten bij het meten van de gezondheid van uw schoorsteen.

Het kan een persoonlijke voorkeur zijn van elke technicus of bedrijf, maar schoorsteenvegers bij Elegant Fireside en Patio inspecteren en reinigen de schoorsteen van het rookkanaal naar de bodem. Het schoorsteen- en ovensysteem van de open haard is vrij ingewikkeld en een inspectie kan u waarschuwen voor een mogelijk probleem voordat het een kostbare reparatie of een veiligheidsprobleem wordt. Net als andere chemicaliën is een schoorsteenveger een profylactisch middel en wordt het alleen gebruikt als de buis licht vervuild is. Volgens de National Fire Protection Association moeten schoorsteenreiniging of inspecties jaarlijks plaatsvinden.

Dus, om uw open haard en schoorsteen op hun best te laten werken, kan het helpen om wat meer te weten te komen over hoe ze werken in regenachtige weersomstandigheden. De rol van een schoorsteenveger is het reinigen van schoorstenen, rookkanalen, open haarden en rookkanalen om gasemissies en roetbranden te voorkomen. Meestal zijn schoorstenen uitgerust met verschillende accessoires die ervoor zorgen dat er geen vocht in de haard sijpelt. Hoewel regen schuin valt, kan het vanwege de schoorsteenkap meestal geen schoorstenen of open haarden binnendringen.

.