Werkt houtblokken voor het reinigen van schoorstenen

Veel huiseigenaren vragen zich af of de schoorsteenveegstammen of creosootveegstammen echt werken om schoorstenen van de open haard op te ruimen en creosootresten te verwijderen, zodat de open haarden veilig te gebruiken zijn. Het korte antwoord is nee, ze werken niet. Tenminste, niet goed genoeg om het rookkanaal volledig schoon te maken zoals het moet worden schoongemaakt. Reinigingslogboeken werken goed als een snelle oplossing voor de opbouw van creosoot.

Creosoot komt in drie fasen voor en deze logboeken kunnen helpen bij de eerste fase. Op dat moment is de creosoot schilferig en kun je hem wegpoetsen. schoorsteenreinigingslogboeken maken de creosoot gemakkelijker te verwijderen. Ze bevatten chemische toevoegingen die door je schoorsteen opstijgen en aan de creosootafzettingen blijven kleven.

Deze chemicaliën drogen de creosoot uit, waardoor het een schilferige substantie wordt die minder brandbaar is en gemakkelijker te verwijderen is. schoorsteenveegstammen adverteren zichzelf als alternatief voor een professionele schoorsteenveger. Terwijl ze branden, maakt de rook uit de boomstammen creosoot in het rookkanaal los; naarmate het losraakt, valt de creosoot vervolgens naar beneden en in de vuurhaard waar hij gemakkelijk kan worden verwijderd. Schoorsteenvegende logboeken kunnen uw schoorsteen niet reinigen, maar ze kunnen hun plaats hebben in uw algemene onderhoudsschema voor schoorstenen.

Laten we eens kijken hoe veegboomstammen u en uw schoorsteenveger daadwerkelijk kunnen helpen. Creosoot Logs werken eraan om de creosoot los te maken en het gemakkelijker te maken om uw schoorsteen schoon te maken. Deze houtblokken zijn echter geen vervanging voor een grondige schoorsteenveger. Volgens het Chimney Safety Institute of America zijn creosootstammen effectieve producten wanneer ze worden gebruikt in combinatie met een professionele schoorsteenveger.

Schoorstenen met houtkachels of open haarden hebben vaak rookgasvuren in de open haard als gevolg van creosootophoping die de voering van de rookkanaaltegel bedekt. Creosoot begint meestal licht en zacht of knapperig, maar het kan veranderen in een dikke, olieachtige, teerachtige substantie die een schoorsteenveger veel tijd en moeite kost om te verwijderen. Maar wat als je een speciaal blok in je vuurhaard zou kunnen verbranden en je creosootproblemen op magische wijze zouden verdwijnen? Ze kunnen uw schoorsteen echt gemakkelijker te onderhouden maken, maar ze kunnen de reguliere, professionele reiniging niet vervangen en ze helpen alleen als u ze correct gebruikt. In fase 3 is de creosoot veranderd in een teerachtig glazuur dat in veel gevallen de schoorsteenvoering moet vervangen.

Schoorsteenvegende boomstammen lijken misschien een goedkoop en gemakkelijk alternatief voor een professionele schoorsteenveger, maar ze kunnen eigenlijk meer kwaad dan goed doen. Een professionele schoorsteenveger kan de creosoot weggooien, zodat u niet het risico loopt dat deze in brand vliegt. Zelfs als u de open haard zelden gebruikt, kunnen dieren onderdak zoeken in de schoorsteen en kunnen bijen besluiten dat het perfect is om in de zomer een bijenkorf te bouwen. De schoorsteenveger kan de hele schoorsteen inspecteren en ze kunnen elke creosoot of roet in het kanaal en aan de onderkant verwijderen.

Een grondige, professionele reiniging omvat ook een inspectie die mogelijk gevaarlijke situaties aan het licht kan brengen, zoals breuken of inbreuken in het rookkanaal. Laten we wat achtergrondinformatie krijgen om de realistische verwachtingen van Creosoot veeglogboeken te begrijpen. De zorg is niet alleen brandpreventie, maar ook vanwege de zure aard van roet, teer en creosoot, afzettingen die mogen achterblijven en schade aan het rookkanaal van de schoorsteen. Door simpelweg een creosootblok te verbranden (net als bij natuurlijk hout) in uw open haard, kan de afzetting van uw schoorsteen gemakkelijker worden opgeruimd, waardoor ongewenste opbouw wordt voorkomen.

Dit is eigenlijk een voordeel, niet omdat deze schoorsteenveegstammen een gecertificeerde schoorsteenveger vervangen, maar omdat als de teer en creosoot „vooraf worden losgemaakt, het de schoorsteenveegmachine gemakkelijker en effectiever maakt. Het Chimney Safety Institute of America (CSIA) raadt u aan om minstens één keer per jaar een professionele schoorsteeninspectie en reiniging te ondergaan.