Hoe noem je het schoonmaken van een schoorsteen?

Een schoorsteenveger is een persoon die as en roet uit schoorstenen verwijdert. Een ander idee om uit te proberen wanneer het tijd is om je schoorsteen schoon te maken, is een schoorsteenveger. Een haardreinigingslogboek helpt schoorsteenbranden te voorkomen en ze helpen bij het verwijderen van vuil dat langs de schoorsteenwanden is afgezet Deze kleverige afzettingen worden creosoot genoemd. Creosoot die gedurende een lange periode wordt afgezet, wordt licht ontvlambaar en is vaak de oorzaak van schoorsteenbranden.

Het verwijderen van creosoot is van vitaal belang voor uw veiligheid. Veegstammen zijn populair vanwege hun gebruiksgemak voor het verwijderen van creosoot. Het enige dat u hoeft te doen, is het blok uit de verpakking halen en in een verlichte houtgestookte open haard plaatsen. De woorden „schoorsteen en „rookkanaal worden vaak door elkaar gebruikt, maar er is een belangrijk onderscheid tussen hen.

Als u een open haard en een oven heeft, moet u een jaarlijkse schoorsteenveger en rookgasreiniging plannen. Zonder uw schoorsteen regelmatig schoon te maken, zult u een vertraging van de houtverbranding ervaren. Branden zullen terughoudender zijn om te beginnen en ze zullen niet met zoveel kracht branden als voorheen. Uw aangewezen schoorsteenveger zal het gebied onderzoeken en voorbereiden op een goede reiniging en vegen.

Je kunt verwachten dat ze een druppeldoek of plastic leggen waar ze worden schoongemaakt om je huis en meubels te beschermen. De schoorsteenvegers hebben ook een winkelstofzuiger klaar om eventuele rommel op te ruimen. Het is het beste om schoorsteenreiniging over te laten aan een gecertificeerde professional om branden of andere problemen met uw schoorsteen te voorkomen. Als het bedrijf dat u inhuurt om de reiniging uit te voeren ook schoorstenen repareert, kunnen ze bepaalde reparaties aanbevelen, zoals nieuwe flitsen en dempers.

Zorg dat de nodige gereedschappen voor dit doe-het-zelfproject voor het reinigen van schoorstenen in de rij staan voordat u begint, bespaart u tijd en frustratie. Voor zelfreiniging is de nazomer de beste tijd, omdat u kunt rekenen op een droog, veilig dak en de milde omstandigheden die u nodig hebt om het werk te doen. Professionele veegmachines weten hoe ze hun puinhoop moeten opruimen en zullen alle benodigde hulpmiddelen hebben meegenomen om dit te doen. Als u regelmatig uw open haard of houtkachel gebruikt, maar u zich niet kunt herinneren wanneer uw schoorsteen voor het laatst is schoongemaakt, is deze waarschijnlijk te laat.

Dit groene hout brandt niet netjes en stuurt veel onverbrande deeltjes (rook) door de schoorsteen, waar ze zich ophopen als creosoot en roet. Wanneer u iemand zoekt om uw schoorsteen schoon te maken, moet u ervoor zorgen dat het servicepersoneel en het bedrijf waarvoor hij of zij werkt bepaalde referenties hebben. Er is geen simpele vuistregel voor hoe vaak je je schoorsteen moet reinigen, zoals schoonmaken na 50 keer gebruik of een jaar. Hoewel er enkele doe-het-zelfreinigingsopties op de markt zijn, wilt u een betrouwbare, professionele schoorsteenveger bij u in de buurt vinden.

Als u een routine ontwikkelt voor geplande reiniging met uw lokale schoorsteenveger, kunt u aanzienlijke problemen minimaliseren. Een andere reden waarom u de schoorsteen misschien wilt laten reinigen, is dat als u van plan bent hem te verbouwen, u net zo goed het vuil en vuil eruit kunt halen voordat u hem renovert, zodat u hem kunt gebruiken zodra hij klaar is. Als uw borstel bijvoorbeeld vast komt te zitten in een scheur en u uw schoorsteen niet hebt schoongemaakt na een lange periode van onbruik, moet u een professional inschakelen. Van creosoot, gebruik de haard niet opnieuw totdat deze is schoongemaakt, er kan op elk moment een schoorsteenbrand optreden.

Hoewel er huiseigenaren zijn die weten hoe ze hun schoorstenen moeten reinigen, kunnen er andere onderliggende problemen zijn die alleen een getrainde technicus kan ontdekken.