Werken houtblokken voor het reinigen van schoorstenen uk?

Veel huiseigenaren vragen zich af of de schoorsteenveegstammen of creosootveegstammen echt werken om schoorstenen van de open haard op te ruimen en creosootresten te verwijderen, zodat de open haarden veilig te gebruiken zijn. Het korte antwoord is nee, ze werken niet. Reinigingslogboeken werken goed als een snelle oplossing voor de opbouw van creosoot. Creosoot komt in drie fasen voor en deze logboeken kunnen helpen bij de eerste fase.

Op dat moment is de creosoot schilferig en kun je hem wegpoetsen. Er zijn aanwijzingen dat schoorsteenvegers het werk van schoorsteenvegers gemakkelijker maken. Creosoot is een dikke, olieachtige en moeilijk te verwijderen stof. Het verbranden van schoorsteenvegers heeft tot gevolg dat het uitdroogt, waardoor het schoonmaken gemakkelijker en sneller wordt.

Betere reiniging betekent dat veegbewegingen meer van het materiaal kunnen verwijderen, waardoor het veiliger wordt voor gezinnen en huiseigenaren. schoorsteenreinigingslogboeken maken de creosoot gemakkelijker te verwijderen. Ze bevatten chemische toevoegingen die door je schoorsteen opstijgen en aan de creosootafzettingen blijven kleven. Deze chemicaliën drogen de creosoot uit, waardoor het een schilferige substantie wordt die minder brandbaar is en gemakkelijker te verwijderen is.

Creosoot Logs werken eraan om de creosoot los te maken en het gemakkelijker te maken om uw schoorsteen schoon te maken. Deze houtblokken zijn echter geen vervanging voor een grondige schoorsteenveger. Volgens het Chimney Safety Institute of America zijn creosootstammen effectieve producten wanneer ze worden gebruikt in combinatie met een professionele schoorsteenveger. schoorsteenvegende logboeken kunnen uw schoorsteen niet reinigen, maar ze kunnen hun plaats hebben in uw algemene onderhoudsschema voor de schoorsteen.

Laten we eens kijken hoe veegboomstammen u en uw schoorsteenveger daadwerkelijk kunnen helpen. De eerste twee fasen zijn de meest voorkomende, het gemakkelijkst schoon te maken en het minst beïnvloed door schoorsteenvegende boomstammen. Als ze met voorgeschreven tussenpozen worden verbrand, hebben de creosootreinigingslogboeken de mogelijkheid om te voorkomen dat creosoot het hard vormt „derde trap” of geglazuurde harde coating. Plaats gewoon het houtblok in uw kachel en steek hem aan, leun achterover en laat de gassen uw schoorsteensysteem reinigen.

Meer dan alleen uw schoorsteen uitborstelen, inspecteren schoorsteenvegers ook op schade en andere problemen die veiligheidsproblemen opleveren. Schoorsteenreinigingslogboeken kunnen helpen het roet los te maken, maar een schoorsteenveger kan ervoor zorgen dat uw schoorsteen vrij is van die opbouw. Dit soort logboeken bevatten een chemische katalysator die de vroege stadia van creosootopbouw tot 60% kan verminderen bij herhaald gebruik. Wanneer de bijproducten geproduceerd door verbranding van hout de relatief koele schoorsteenwanden raken, condenseren ze tot een stof die bekend staat als creosoot.

Door van de afzetting af te komen, kunt u uw schoorsteen efficiënt laten werken en kunt u de kans op schoorsteenbranden verkleinen. Zelfs als u de open haard zelden gebruikt, kunnen dieren onderdak zoeken in de schoorsteen en kunnen bijen besluiten dat het perfect is om in de zomer een bijenkorf te bouwen. Schoorsteenvegers zijn een bepaald type log dat is ontworpen om de opeenhoping van creosoot te voorkomen, een verscheidenheid aan brandbaar materiaal dat zich kan ophopen op de binnenwanden van schoorstenen na het verbranden van conventionele brandstoffen, zoals hout. Omdat het licht ontvlambaar is en een veelvoorkomende oorzaak van schoorsteenbranden is, moet het elk jaar worden schoongemaakt.

Als u echter plakkerige of geglazuurde creosoot heeft, kan het gebruik van een schoorsteenreinigingslogboek uw schoorsteenveger helpen de klus sneller te klaren. Schoorsteenvegers minimaliseren de ophoping van deze gevaarlijke creosootstoffen, waardoor huiseigenaren langere periodes kunnen doorlopen tussen het vegen van hun schoorstenen. In de komende dagen zou je moeten zien dat droge creosoot, die op as lijkt, uit je schoorsteen in de open haard valt. Laat het de komende week of twee zo staan, want de chemicaliën in het schoorsteenreinigingslogboek doen hun werk.