Is een schoorsteenveger hetzelfde als schoorsteenreiniging?

Het heeft een andere naam omdat de verbrandingsbijproducten die door een schoorsteenkanaal reizen, bijtend en uitdagender zijn om te verwijderen. Een schoorsteenveger of schoorsteenreiniging vereist speciale apparatuur en expertise om taaie roet- en creosootophoping te verwijderen, in tegenstelling tot een rookgasreiniging. Het verschil tussen een schoorsteenveger en schoorsteeninspectie is klein maar cruciaal. Reiniging verwijdert de afzettingen die zich in de loop van de tijd hebben opgebouwd.

Inspecties zijn professionele onderzoeken van de installatie, conditie en structuur van uw schoorsteen. Een professionele schoorsteenveger in Washington DC omvat altijd een basisinspectie als onderdeel van de schoorsteenreiniging. schoorsteenvegers en inspecties zijn beide essentieel voor het handhaven van de veiligheid van uw huis. Schoorsteenvegers gebruiken een borstel met zware metalen haren om uw schoorsteen schoon te maken.

Deze gereedschappen zijn lange staven, met de borstelharen helemaal aan de punt. Professionele schoorsteenvegers worden ook uitgerust met handschoenen, brillen en maskers om zichzelf te beschermen tegen roet en as. De term schoorsteenveger en schoorsteenreiniging zijn uitwisselbare industriële termen. In Jacksonville, FL, NE Florida en SE Georgia gebruiken we beide termen.

Zowel een schoorsteenveger als een schoorsteenreiniging verwijzen naar het verwijderen van roetophoping uit uw rookkanaal. Dus als de schoorsteenveger zegt dat hij je schoorsteen gaat schoonmaken, zou je waarschijnlijk niet je arm daar boven willen steken terwijl je je nieuwe witte trui draagt. Maar nadat de schoorsteenveger klaar is, kunt u erop vertrouwen dat het roet zich niet ophoopt en verfijnt in uw schoorsteenkanaal en extreem brandbare creosoot wordt. Dus of je het nu een schoorsteenreiniging of een schoorsteenveger noemt, of een haardreiniging in Jacksonville, FL, NE Florida of SE Georgia, je zou het één keer per jaar moeten laten doen.

Het klinkt alsof de schoorsteenvegers waarmee je in het verleden ervaringen had, het werk deden waarvoor ze waren ingehuurd. Je meest recente ervaring klinkt echter een beetje vreemd. Als de sweep ermee instemde om volledig te vegen en alleen de steen in de vuurhaard van de open haard heeft schoongemaakt, kreeg u niet de service waarvoor u hebt betaald. Een complete schoorsteenveger omvat het schoorsteenkanaal en de rookkamer.

Het verschil tussen schoorsteenreparatie en schoorsteenveger is de omvang van het werk. Schoorsteenreparatie bedekt de schoorsteen in zijn geheel - structuur, veiligheid, esthetiek, enz. De schoorsteenveger houdt zich vooral bezig met het reinigen en inspecteren van de schoorsteen. Schoorsteenvegers moeten u achterlaten met een schone schoorsteen, onderhoud aanbevelen en rapporteren over andere problemen die zijn gevonden.

Dit is vergelijkbaar met bedrijven die gespecialiseerd zijn in olieverversing van voertuigen en die u zullen informeren dat uw voertuig extra moet worden gerepareerd. Ze kunnen het niet repareren, maar zullen mogelijke problemen aan u melden. Hoewel u uw rookkanaal met deze boomstammen kunt reinigen, moet u eenmaal per jaar een schoorsteenveger huren. De schoorsteenveger kan de hele schoorsteen inspecteren en ze kunnen elke creosoot of roet in het kanaal en aan de onderkant verwijderen.

Dit geldt met name als het bedrijf dat u inhuurt gespecialiseerd is in reparaties en schoorsteenproblemen kan oplossen na het schoonmaken. Als de schoorsteenveger problemen ontdekt, zullen ze hun bevindingen met u delen en aanbevelen wat moet worden gerepareerd of vervangen. Er moet ergens anders in huis wat make-uplucht worden ingebracht om te voorkomen dat lucht door de schoorsteen wordt gezogen. Het echte probleem is de lucht die door de schoorsteen wordt getrokken - een symptoom van algemene drukproblemen in huis.

Schoorstenen zijn de perfecte plek voor dieren, of ze denken tenminste dat het stil, donker en beschermd is tegen de elementen. Een professionele schoorsteenveger kan de creosoot weggooien, zodat u niet het risico loopt dat deze in brand vliegt. Een vuile schoorsteen bevat meestal een opeenhoping van creosoot, een zeer brandbaar bijproduct van brandende brandstoffen zoals ongekruid hout. Soms is de opbouw in een schoorsteen zo overvloedig dat je je open haard pas kunt gebruiken als deze is schoongemaakt.

Zoals je al zei, komt er een schoorsteenveger de schoorsteen opruimen en ervoor zorgen dat er geen puinhoop achterblijft. Een andere reden waarom u de schoorsteen misschien wilt laten reinigen, is dat als u van plan bent hem te verbouwen, u net zo goed het vuil en vuil eruit kunt halen voordat u hem renovert, zodat u hem kunt gebruiken zodra hij klaar is. Ze kunnen u ook aanmoedigen om uw pet te upgraden om te voorkomen dat knaagdieren of vogels de schoorsteen binnendringen. Sommige van deze chemische producten worden zelfs gebruikt door professionele schoorsteenvegers in combinatie met de mechanische reiniging van een schoorsteen.

Zelfs als u uw schoorsteen niet veel gebruikt, moet deze nog steeds worden geïnspecteerd omdat dieren nesten in de schoorsteen kunnen bouwen en uw rookkanaal kunnen blokkeren. Bedankt dat je erop hebt gewezen dat schoorstenen jaarlijks moeten worden geïnspecteerd, zodat ze niet gevaarlijk zijn voor je gezondheid. Maar het gebruik van deze producten alleen is geen voldoende vervanging voor mechanische schoorsteenreiniging en -inspectie, noch biedt het hetzelfde niveau van bescherming voor het schoorsteensysteem. Chimney Anatomy 101 kan u helpen erachter te komen wat voor soort schoorsteen en open haard u heeft, zodat u weet wat u kunt verwachten.

.