Hoe reinigen professionals een schoorsteen?

Schoorsteenvegers gebruiken een borstel met zware metalen haren om uw schoorsteen schoon te maken. Deze gereedschappen zijn lange staven, met de borstelharen helemaal aan de punt. Professionele schoorsteenvegers worden ook uitgerust met handschoenen, brillen en maskers om zichzelf te beschermen tegen roet en as. Met onze professionele schoonmaakservice voor schoorsteenvegers blijft uw huis veilig.

Ruikt je huis naar rook, zelfs als je geen vuur hebt aangestoken? Komt er een vieze geur uit je open haard? Als u een van deze vragen met ja hebt beantwoord, kan dit betekenen dat uw schoorsteen is bekleed met creosoot, het roetbijproduct van brandend hout. Chimcare levert al meer dan 30 jaar professionele schoonmaakdiensten voor schoorsteenvegers. We gebruiken alleen de beste, in de praktijk bewezen apparatuur en procedures om de veiligheid en netheid van uw huis na ons werk te garanderen. De rol van een schoorsteenveger is het reinigen van schoorstenen, rookkanalen, open haarden en rookkanalen om gasemissies en roetbranden te voorkomen.

Daarnaast heeft een schoorsteenveger kennis en vaardigheden met betrekking tot brandpreventiewerk en volgt hij specifieke richtlijnen en procedures die een grondige en professionele klus garanderen. Ze informeren huiseigenaren over de juiste brandtechnieken, zodat ze geen risico lopen op brand en schoon van de bodem de vuurhaard, rookkamerdemper, rookplank en rookvoering bereiken. Hoewel het schoonmaken van de haard zelf misschien geen veeleisende klus is, kan de schoorsteen veel verborgen problemen hebben die moeilijk te detecteren zijn. Omdat schoorsteenreiniging erg gevaarlijk kan zijn, is het belangrijk om een schoorsteenveger te kiezen die is gelicentieerd, gebonden en verzekerd.

Een professionele reiniging omvat een inspectie op roetopbouw, obstructies, scheuren in de schoorsteenvoering en tekenen van waterschade. Dit geldt met name als het bedrijf dat u inhuurt gespecialiseerd is in reparaties en schoorsteenproblemen kan oplossen na het schoonmaken. Deze vergoeding moet zowel een inspectie (voor algemene veiligheidsevaluatie) als een volledige reiniging of sweep omvatten. Hoewel er enkele doe-het-zelfreinigingsopties op de markt zijn, wilt u een betrouwbare, professionele schoorsteenveger bij u in de buurt vinden.

Hoewel er huiseigenaren zijn die weten hoe ze hun schoorstenen moeten reinigen, kunnen er andere onderliggende problemen zijn die alleen een getrainde technicus kan ontdekken. Het is het beste om schoorsteenreiniging over te laten aan een gecertificeerde professional om branden of andere problemen met uw schoorsteen te voorkomen. Nog een cruciale reden om te overwegen een professional in te huren, is omdat ze mogelijk ernstigere problemen kunnen herkennen die moeten worden opgelost en die geen verband houden met schoonmaken. Zelfs als u uw schoorsteen regelmatig schoonmaakt, moet u deze toch eens per jaar laten inspecteren door een gekwalificeerde schoorsteenveger.

Dit komt omdat een professional problemen met uw schoorsteen kan herkennen die moeten worden gerepareerd, zoals slecht knipperen, ontbrekende doppen of beschadigde rookkanalen. Helaas kan het schoonmaken van een schoorsteen behoorlijk gevaarlijk zijn, en als je niet zeker weet wat je doet, kan het nog erger worden. De meeste huiseigenaren wachten tot de herfst of winter wanneer ze regelmatig hun open haard gebruiken om de schoorsteen schoon te maken. Een andere reden waarom u de schoorsteen misschien wilt laten reinigen, is dat als u van plan bent hem te verbouwen, u net zo goed het vuil en vuil eruit kunt halen voordat u hem renovert, zodat u hem kunt gebruiken zodra hij klaar is.

Zo niet Reinigde roet- en creosootophoping in een schoorsteenkanaal vermindert de aantrekkingskracht van de open haard en creëert het potentieel voor een schoorsteenbrand.