Schoorsteen is schoon?

Ram de reinigingsborstel meerdere keren op en neer in een klein deel van het rookkanaal om schoorsteenroet te verwijderen. schoorsteenreiniging omvat het verwijderen van roet uit de vuurhaard, rookrookvoering, rookkamer, demper en rookplank. Voor het beste resultaat en stofbestrijding vegen we uw haardreiniging van onder naar boven. Schoorstenen moeten uiterlijk in de vroege herfst worden schoongemaakt, vóór het brandseizoen.

Als u ervoor kiest om een schoorsteenveger te huren, kunt u een snelle doorlooptijd verwachten als u ze eerder laat komen, idealiter in de zomer. Voor zelfreiniging is de nazomer de beste tijd, omdat u kunt rekenen op een droog, veilig dak en de milde omstandigheden die u nodig hebt om het werk te doen. Reik met een schoorsteenborstel met een kleinere diameter door de opening en schrob zo ver in de schoorsteen als de borstel kan reiken. Als u regelmatig uw open haard of houtkachel gebruikt, maar u zich niet kunt herinneren wanneer uw schoorsteen voor het laatst is schoongemaakt, is deze waarschijnlijk te laat.

Hoewel producten zoals creosootstammen helpen bij het onderhouden van een schoorsteen, zijn ze geen vervanging voor een schoorsteenreinigingsservice. De grootste zorg zijn schoorsteenbranden, die optreden wanneer creosootophoping die in schoorstenen condenseert door houtrook in brand vliegt. Toch zeggen de EPA, CSIA en de National Fire Protection Association (NFPA) allemaal dat zelfs schoorstenen die nieuwere houtkachels bedienen jaarlijks moeten worden geïnspecteerd en schoongemaakt. Het is essentieel om dit gummy, stinkende bijproduct van verbranding te begrijpen als je wilt weten hoe je een schoorsteen moet reinigen.

De kosten voor schoorsteenvegers kunnen echter hoger of lager zijn dan het nationale gemiddelde, afhankelijk van waar u woont. Zelfs als u uw schoorsteen regelmatig schoonmaakt, moet u deze toch eens per jaar laten inspecteren door een gekwalificeerde schoorsteenveger. Dit komt omdat een professional problemen met uw schoorsteen kan herkennen die moeten worden gerepareerd, zoals slecht knipperen, ontbrekende doppen of beschadigde rookkanalen. Verwijder alle hardware die de bovenkant van de schoorsteen belemmert, of het nu een schoorsteenkap of dierenbescherming is, ga dan aan de slag met de schoorsteenborstel met de grootste diameter in je arsenaal.

Als uw borstel bijvoorbeeld vast komt te zitten in een scheur en u uw schoorsteen niet hebt schoongemaakt na een lange periode van onbruik, moet u een professional inschakelen. Zelfs als u uw schoorsteen niet veel gebruikt, moet deze nog steeds worden geïnspecteerd omdat dieren nesten in de schoorsteen kunnen bouwen en uw rookkanaal kunnen blokkeren. Ook kan een vuile schoorsteen giftige, dodelijke gassen zoals koolmonoxide veroorzaken die schadelijk zijn om in te ademen. De meeste huiseigenaren kiezen ervoor om een schoorsteenveger in te schakelen, vooral als de schoorsteen al lang niet is schoongemaakt.

Volgens de National Fire Protection Association is het een goed idee om uw schoorsteen één keer per jaar te laten reinigen. Maar met het juiste gereedschap, een assistent en een paar uur droog weer kun je je eigen schoorsteen schoonmaken.