Hoeveel kosten schoorsteenreiniging?

Verschillende elementen bepalen echter de uiteindelijke reinigingskosten van de schoorsteen. Het National Fireplace Institute en het Chimney Safety Institute of America certificeren professionele schoorsteenvegers en hosten doorzoekbare databases. Hoewel het iets is dat het vaakst wordt geassocieerd met de kinderfilm, Mary Poppins, bestaat de taak van de schoorsteenveger nog steeds en is het net zo belangrijk als in die lang geleden dagen. Verwacht dat ze proactieve maatregelen nemen om rommel te minimaliseren, van binnen of van buiten, en om vuil op te ruimen voordat ze vertrekken.

Professionele schoorsteenvegers zijn getraind in veilige praktijken en hebben up-to-date kennis over brandveiligheid. De luchtschacht is „de hals van de schoorsteen die zich uitstrekt van de vuurhaard tot de bovenkant van de structuur. Sommige schoorsteenvegers kunnen meer kosten in rekening brengen voor de extra inspanning die nodig is om een dak te onderhouden dat zich in een gevaarlijke toestand bevindt of een moeilijk bereikbare schoorsteen heeft. De demper is een kleine klep die je kunt openen of sluiten om rook uit je vuur te laten ontsnappen en buiten door de schoorsteen te bewegen.

Naast het inspecteren en reinigen van uw schoorsteen, kunnen schoorsteenvegers verschillende diensten uitvoeren met betrekking tot uw open haard of houtkachel. Daken met acuut hoge pieken of steile plaatsen maken de toegang tot de schoorsteen moeilijker en gevaarlijker, wat leidt tot hogere kosten. Het installeren van een schoorsteenkap verbetert de kwaliteit van uw huis door schade aan het interieur te voorkomen en een open pad voor beestjes te elimineren. Diepgaande inspectie en identificatie van mogelijke zwakke plekken in de schoorsteenbekleding (indien gebruikt) of de schoorsteen zelf;.

Schoorstenen kunnen geen rookkanaal, één of meerdere rookkanalen hebben, die het meest decoratief en het duurst zijn om schoon te maken en te onderhouden. De National Fire Protection Association raadt aan om uw schoorsteen jaarlijks te reinigen of wanneer u -inch of meer creosootopbouw heeft. Een vervanging van de schoorsteenkap is nodig als uw dop is beschadigd door slechte weersomstandigheden of dieren in het wild. Het Chimney Safety Institute of America en de National Fire Protection Association classificeren drie niveaus van schoorsteeninspecties waaraan alle brandprofessionals zich moeten houden.