Hoe schoorsteenreiniging?

Verwijder het stof en vuil Reinig de onderkant van het rookkanaal met een staalborstel. Veeg het vuil van binnenuit de open haard (en de rookplank, indien toegankelijk) op met een bezem en stoffer. Gooi creosoot op de juiste manier weg volgens lokale vereisten. schoorsteenreiniging omvat het verwijderen van roet uit de vuurhaard, rookrookvoering, rookkamer, demper en rookplank.

Voor het beste resultaat en stofbestrijding vegen we uw haardreiniging van onder naar boven. Tijdens uw jaarlijkse schoorsteeninspectie zal een CSIA-gecertificeerde professionele schoorsteenveger identificeren of er creosootafzettingen in uw schoorsteen aanwezig zijn en de juiste oplossing aanbevelen om uw schoorsteen en huis te beschermen tegen een schoorsteenbrand. Dit geldt met name als het bedrijf dat u inhuurt gespecialiseerd is in reparaties en schoorsteenproblemen kan oplossen na het schoonmaken. Om ervoor te zorgen dat uw schoorsteen en open haard operationeel klaar zijn, worden huiseigenaren, ongeacht de brandfrequentie, aangemoedigd door de National Fire Protection Association om hun schoorstenen jaarlijks te laten inspecteren.

De meeste huiseigenaren wachten tot de herfst of winter wanneer ze regelmatig hun open haard gebruiken om de schoorsteen schoon te maken. Om toegang te krijgen tot het rookkanaal, verwijdert u de schoorsteenkappen door de schroeven op de doppen uit te draaien met uw accuboormachine. Zoek bij het huren van een schoorsteenveger iemand die gecertificeerd en verzekerd is en die vooraf een kostenraming geeft. Volgens het Chimney Safety Institute of America (CSIA) kunnen schoorsteenbranden 2.000F bereiken, wat heet genoeg is om gemetselde schoorsteenvoeringen te kraken en mogelijk een brand te veroorzaken in de omliggende houtlijsten.

Vraag potentiële bedrijven of ze zijn gecertificeerd door het Chimney Safety Institute of America (CSIA) of dat ze lid zijn van de National Chimney Sweep Guild (NCSG), die beide veiligheid en professionaliteit binnen de schoorsteenvegerindustrie bevorderen. Het type inspectie hangt af van hoe lang het geleden is dat u een schoorsteeninspectie of reiniging hebt ondergaan. Een snelle manier om erachter te komen of uw schoorsteen moet worden schoongemaakt, is door het punt van uw haardpook langs de binnenkant van uw schoorsteenvoering te laten lopen. Zelfs als u uw schoorsteen niet veel gebruikt, moet deze nog steeds worden geïnspecteerd omdat dieren nesten in de schoorsteen kunnen bouwen en uw rookkanaal kunnen blokkeren.

Ook kan een vuile schoorsteen giftige, dodelijke gassen zoals koolmonoxide veroorzaken die schadelijk zijn om in te ademen. Uiteindelijk bereikt u de rookplank, meestal een stoppunt voor de meeste doe-het-zelf schoorsteenveegoperaties. Hoewel producten zoals creosootstammen helpen bij het onderhouden van een schoorsteen, zijn ze geen vervanging voor een schoorsteenreinigingsservice. Als een schoorsteenreiniger echter vermoedt dat er structurele schade is waarop hij moet controleren, kan hij extra kosten in rekening brengen voor de inspectie.