Hoe reparatie schoorsteenkroon?

Bereid de kroon voor door hem schoon te maken met een stijve poly- of nylon borstel. Vul eventuele grote scheuren met patchcement of 100 procent siliconenkit (ze harden uit, zelfs nadat u de kroonsealer hebt aangebracht). Lees meer over het waterdicht maken van uw schoorsteen en het voorkomen van lekken om te ontdekken hoe u uw schoorsteen totale bescherming kunt bieden. Je moet twee keer op je dak klimmen (één keer om de rookgasbekleding te meten om de juiste schoorsteenkap te bestellen en één keer om de procedures uit te voeren).

Als je de schoorsteenkroon niet kunt bereiken, een zeer steile dakhelling hebt of niet comfortabel op je dak werkt, bel dan een professional. Het laatste dat u wilt gebeuren, is dat uw schoorsteenkroon zo beschadigd is dat deze niet kan voorkomen dat water de schoorsteen binnendringt. Leg canvas (geen plastic) dekzeilen rond de basis van de schoorsteen om de gordelroos te beschermen tegen druppels kroonsealer. Uw schoorsteenkroon bevindt zich aan de bovenkant van uw gemetselde schoorsteen om uw schoorsteen te bedekken en af te dichten van de schoorsteenvoering tot de schoorsteenrand.

Een goed geconstrueerde schoorsteenkroon heeft een druppelrand, wat een overhangniveau van 2 inch is met, of net onder, de kroon die helpt om regenwater weg van de zijkanten van de schoorsteen af te zetten, en een dilatatievoeg waarmee de voering thermisch kan uitzetten en samentrekken. Metselwerkschoorstenen zijn afgedekt met een mortel 'kroon' om te voorkomen dat er water achter de stenen en langs het rookkanaal komt, en het huis binnendringt. Dit proces zorgt er uiteindelijk voor dat uw kroon barst en verslechtert, daarom is het belangrijk om te voorkomen dat water in de schoorsteenkroon absorbeert. Sterker nog, het afdichtmiddel zorgt ook voor een waterdichte afdichting op de schoorsteenkroon om deze nog verder te beschermen tegen scheuren.

Een schoorsteenkroon is beton dat u misschien bovenop uw schoorsteen ziet, en het bedekt het metselwerk dat de schoorsteenvoering omhult, waardoor wordt voorkomen dat water in de luchtruimte tussen uw schoorsteentegels en de bakstenen buitenkant van uw schoorsteen stroomt. Dit kan ertoe leiden dat de schoorsteenkroon lekt, wat uiteindelijk de voeringverbindingen, rookkamers en zelfs de vuurhaard zelf kan beschadigen. Als uw schoorsteen slecht is gebouwd of tekenen van slijtage begint te vertonen, kunnen Old Dominion Chimneys helpen. Deze compensatie van rookkanaaltegels vindt meestal plaats wanneer de tegels tegen elkaar drukken en de metselaar die de schoorsteen heeft gebouwd metselschilfers tussen de voegen plaatste om de schoorsteen uit te lijnen terwijl deze tijdens de bouw steeg.

Dus, wat doe je als je een gebarsten kroon hebt? Velen in de branche zouden gewoon aanraden om de kroon te repareren om het binnendringen van water te voorkomen.