Hoe reparatie schoorsteenkap?

Bereid de kroon voor door hem schoon te maken met een stijve poly- of nylon borstel. Vul eventuele grote scheuren met patchcement of 100 procent siliconenkit (ze harden uit, zelfs nadat u de kroonsealer hebt aangebracht). Trek schoenen met rubber en loszittende kleding aan. Stel een verlengladder op zodat de bovenkant 3 voet boven de dakrand uitsteekt en klim op het dak.

Breng een kruiskopschroevendraaier en een sleutel mee. Til de dop van de schoorsteen. Als het aan het rookkanaal is bevestigd, zoekt u de schroeven en draait u ze los met de schroevendraaier. Gebruik de sleutel om de moeren stevig vast te houden terwijl u de schroeven losmaakt, als er moeren zijn.

Neem de dop weer naar beneden om eventuele reparaties uit te voeren. De meest effectieve en eenvoudigste manier om de bovenkant van de schoorsteen rond de rookkanalen af te dichten, is door een cementmortellaag aan te brengen die een wasbeurt wordt genoemd. Voordat u de waslaag aanbrengt, verwijdert u voorzichtig de oude wasbeurt, indien aanwezig, met een platte metselbeitel. Als er mortel loskomt van de bakstenen dop onder de was, zorg er dan voor dat u opnieuw wijst met verse mortel.

Naast zijn schoorsteenveger-certificeringen heeft Jim een certificaat in forensische schoorsteenbrandanalyse. Ook kan creosootophoping optreden op het gaas, wat de luchtstroom kan beperken en de schoorsteentrek kan belemmeren. Je moet twee keer op je dak klimmen (één keer om de rookgasbekleding te meten om de juiste schoorsteenkap te bestellen en één keer om de procedures uit te voeren). Breng meer ducttape aan op het metselwerk van de schoorsteen ongeveer 2,5 cm onder de randen van de basis van de kroon om druppels en puin op te vangen.

Door simpelweg de stenen en de kroon af te dichten en een schoorsteenkap toe te voegen, verlengt u de levensduur van uw schoorsteen aanzienlijk. Het afdichten van de schoorsteenkroon met kroonsealer, een flexibele elastomere coating, is de beste manier om te voorkomen dat bestaande scheuren zich verspreiden en nieuwe scheuren te voorkomen. Na verloop van tijd, of het nu te wijten is aan het weer, de hitte van de schoorsteen of dieren, kunnen delen van de schoorsteenkap losraken. Ik weet hoe ik baksteen moet herrichten en flitsen moet repareren, maar ik moet weten welk materiaal ik moet gebruiken om de bovenkant van de stenen rond de rookkanalen te prikken of af te dekken.

Als je de schoorsteenkroon niet kunt bereiken, een zeer steile dakhelling hebt of niet comfortabel op je dak werkt, bel dan een professional. De schoorsteenkap beschermt de bovenste opening van uw schoorsteen en voorkomt dat regenwater, vuil en dieren binnendringen. Leg een zeil onder het gebied waar u gaat werken, zodat u geen andere delen van uw dak of huis beschadigt terwijl u uw schoorsteenkroon repareert. Het beste wat u in dit geval kunt doen, is de schoorsteenkap helemaal vervangen, bij voorkeur met een roestvrijstalen variëteit.

Over het algemeen zouden doppen die in de schoorsteenkroon worden geschroefd die losraken, niet echt een probleem moeten zijn. Dit waterdichtingsproduct houdt water uit uw schoorsteen, maar mag niet worden gebruikt als de mortel van de schoorsteen scheidt.