Schoorsteenveger kosten om een open haard schoon te maken?

Verschillende elementen bepalen echter de uiteindelijke reinigingskosten van de schoorsteen. Contracting-, handels-, ontwerp- en onderhoudsbedrijven vertrouwen op de Unit Cost-methode voor transparantie, nauwkeurigheid en eerlijke winst. Als uw schoorsteen schoon is zonder obstakels zoals roet of creosoot, heeft u voldoende ruimte om dampen te laten ontsnappen en voldoende lucht het vuur te laten verbranden. Door regelmatig te reinigen, kunt u gebieden in uw open haard ontdekken die moeten worden gerepareerd en slechte omstandigheden vermijden die kunnen leiden tot inefficiënte brandverbranding en ophoping van giftige dampen en stoffen in uw huis.

Een van de fundamentele stappen die u moet nemen als het gaat om een open haard, is ervoor te zorgen dat deze altijd schoon en in goede staat is. De National Fire Protection Association beveelt ten minste één jaarlijkse reiniging aan of elke keer dat u een of meer creosootophoping in uw schoorsteen heeft. Als het lange tijd ongereinigd blijft, kan verkleuring optreden en andere kostbare beschadigingen die ertoe kunnen leiden dat uw haardunit wordt vervangen. Veel huiseigenaren realiseren zich niet dat olie- en gasverwarmingstoestellen een schoorsteen nodig hebben die regelmatig moet worden geïnspecteerd en schoongemaakt.

Als er kleine problemen optreden, kost het oplossen ervan als ze klein zijn meestal minder dan ze jarenlang onontdekt laten blijven totdat ze aanzienlijke problemen worden. Als u de haard regelmatig gebruikt maar deze niet jaarlijks schoonmaakt, kunnen de kosten van een schoorsteenveger hoger zijn dan verwacht. Ten slotte bespaart u geld op reparaties en schoonmaakdiensten en slaagt u erin om uw huis roet- en creosootvrij te houden. Houtgestookte haarden zijn gezellige voorzieningen die veel huiseigenaren en huizenkopers aanspreken, en open haarden kunnen zelfs helpen geld te besparen op stookkosten.

Als u uw open haard vaak gebruikt (36 of meer branden per jaar) of behandeld of groen hout verbrandt, moet u de schoorsteen vaker laten reinigen om opbouw van creosoot te voorkomen. Soms zijn de inspectiekosten extra, vooral als de schoorsteen structurele schade heeft opgelopen of als een nieuw onderdeel achteraf wordt gemonteerd. Ontdek hoe u de kosten van schoorsteenveegdiensten bij u in de buurt kunt schatten, en ontvang gratis offertes van professionals in uw omgeving. De vuurhaard wordt gereinigd met een buigbare „noedelborstel” voor de rookplank en een borstel met lange steel die roet van de zijkanten van de vuurkist kan reinigen.

Roet en andere stoffen die uit de haard komen, kunnen moeilijk te reinigen zijn als het op uw vloeren en vloerbedekking terechtkomt.