Hoeveel kost het om een houtgestookte open haard schoon te maken?

Het verbranden van hout of kolen geeft je de broodnodige warmte, maar de bron van deze warmte komt met een prijs. De enige manier om ervoor te zorgen dat u asvorming in uw haard voorkomt, is door as na elke brandsessie te verwijderen. Andere tekens zoals dieren in het rookkanaal, branden die niet meer sterk branden en zichtbaar roet geven ook aan dat je een veegbeweging nodig hebt. Creosoot - Als u hout in uw open haard verbrandt, zult u waarschijnlijk creosootophoping krijgen nadat het vuur is doorgebrand.

De vuurhaard wordt meestal in de kachel of open haard gestoken om het materiaal in uw open haard te verbranden. schoorsteenreinigingslogboeken vervangen nooit een professionele reiniging en veroorzaken vaak branden in plaats van ze te voorkomen. Het is gemakkelijker om een schone schoorsteen te inspecteren dan een schoorsteen met roet- en creosootopbouw, die de rookplank of de demper kan verdoezelen en zelfs de detectie van metselwerkproblemen of schade kan belemmeren. De benodigde tijd kan variëren als je de schoorsteen al heel lang niet hebt laten reinigen, of als je een slechte opeenhoping van creosoot hebt, of als de schoorsteen veel schuine bochten heeft.

Als je in een gebied woont waar het stookseizoen langer duurt, is het aan te raden om je schoorstenen twee keer per jaar schoon te maken. U moet zeker rekening houden met de kosten van levensonderhoud in uw omgeving wanneer u een schatting krijgt voor het reinigen van schoorstenen. Zoals eerder vermeld, pleit de National Fire Protection Association voor jaarlijkse reiniging en inspectie van open haard en schoorstenen. Regelmatige reiniging voorkomt dit en helpt bij het verwijderen van ander residu en vuil dat de uitgangspad van uitlaatgassen belemmert.

Door regelmatig schoonmaaksessies te houden, wordt deze opbouw weggenomen terwijl andere resten of vuil worden opgeruimd die het pad dat uitlaatgassen nemen om uw huis te verlaten gemakkelijk kunnen belemmeren. Veel schoorsteenvegers bieden een inspectie van niveau één gratis als onderdeel van uw schoorsteenreinigingsservice of als er andere reparatiewerkzaamheden worden uitgevoerd. De kosten zijn afhankelijk van het type kachel of haard dat u heeft en het vereiste inspectie- en reinigingsniveau. Dit licht ontvlambare materiaal kan in brand vliegen en uw huis beschadigen als de schoorsteen niet regelmatig wordt schoongemaakt.