Hoe maak je vettig keukengaas schoon?

Ik heb alles zelf geprobeerd, maar ze veranderden me op een specifiek product genaamd „duraclean. Verrichtte wonderen op mijn roestvrijstalen metaalgaas. Hoe vreemd het ook klinkt, minerale olie lost geweldig het vet op dat zich ophoopt op afzuigkappen op. Volg desgewenst met een afveegdoekje met warm water.

Het resultaat is dat er minder vuil in de lucht van uw huis hangt en zich verzamelt op oppervlakken die u moet reinigen als vettige keukenkasten. Gradma maakte dingen schoon door te schrobben en te schrobben, de zuiveringszout en azijn hielpen niet echt, alleen het warme water deed het, maar oma en afwasmiddel deden het grootste deel van het eigenlijke werk. Net als bij baffle filters, is de snelste methode om uw gaasfilters schoon te maken door ze in de vaatwasser te plaatsen. In de meeste gevallen vind ik dat de vaatwasser geweldig werkt voor het reinigen van deze afzuigfilters, zorg er wel voor dat ze volledig droog zijn voordat ze opnieuw worden gemonteerd, anders kan er corrosie optreden.

Vet kan gemakkelijk vast komen te zitten in de honingraatfilters en het kan moeilijk te reinigen zijn als je ze niet lang genoeg laat weken. Na het reinigen van de ventilator zou ik uit voorzorg willen voorstellen dat u de afzuigkap minstens een paar uur niet aanzet, zodat vocht op de elektrische aansluitingen kan opdrogen. Als je je schoonmaakschema en schoonmaak om de maand hebt gevolgd, is deze eenvoudige methode met alleen zeepwater en ammoniak (niet altijd nodig) alles wat je nodig hebt. De snelste en gemakkelijkste manier om de afschermfilters van uw afzuigkap schoon te maken, is door ze in de vaatwasser te plaatsen.

Als u de filters van uw kachelkap nog nooit eerder hebt schoongemaakt, begin dan met een grondige reiniging en volg dan de onderstaande maandelijkse onderhoudstips om ze in goede conditie te houden. Als uw filter een diepe reiniging nodig heeft die niet met de vaatwasser kan worden gedaan, probeer dan een van deze dieptereinigingsmethoden. Een veel voorkomende keuze voor reinigingsmiddelen voor veel huiseigenaren is warm zeepwater, dat geweldig werkt op vrijwel elk oppervlak. Als u uw kachelkapfilter nog nooit eerder hebt schoongemaakt, kunnen tijd en warmte ervoor hebben gezorgd dat het verzamelde vet een bijna gelamineerd oppervlak heeft gevormd dat aan het filtermateriaal is gehecht.

Als uw ventilator niet naar buiten wordt geventileerd, verwijderen de filters nog steeds vet uit de lucht en voeren de rest terug naar uw keuken. Dus om de instructies hier te volgen, reinigt u de filters in een bad met zwak zuur, dat u zwakker maakt als u de zuiveringszout toevoegt. Wanneer uw filters weken of worden schoongemaakt in de vaatwasser, is dit het perfecte moment om de rest van uw afzuigkap schoon te maken.