Werken houtblokken voor schoorsteenreiniging?

Veel huiseigenaren vragen zich af of de schoorsteenveegstammen of creosootveegstammen echt werken om schoorstenen van de open haard op te ruimen en creosootresten te verwijderen, zodat de open haarden veilig te gebruiken zijn. Het korte antwoord is nee, ze werken niet. Tenminste, niet goed genoeg om het rookkanaal volledig schoon te maken zoals het moet worden schoongemaakt. Reinigingslogboeken werken goed als een snelle oplossing voor de opbouw van creosoot.

Creosoot komt in drie fasen voor en deze logboeken kunnen helpen bij de eerste fase. Op dat moment is de creosoot schilferig en kun je hem wegpoetsen. schoorsteenreinigingslogboeken maken de creosoot gemakkelijker te verwijderen. Ze bevatten chemische toevoegingen die door je schoorsteen opstijgen en aan de creosootafzettingen blijven kleven.

Deze chemicaliën drogen de creosoot uit, waardoor het een schilferige substantie wordt die minder brandbaar is en gemakkelijker te verwijderen is. schoorsteenvegende logboeken kunnen uw schoorsteen niet reinigen, maar ze kunnen hun plaats hebben in uw algemene onderhoudsschema voor de schoorsteen. Laten we eens kijken hoe veegboomstammen u en uw schoorsteenveger daadwerkelijk kunnen helpen. Creosoot Logs werken eraan om de creosoot los te maken en het gemakkelijker te maken om uw schoorsteen schoon te maken.

Deze houtblokken zijn echter geen vervanging voor een grondige schoorsteenveger. Volgens het Chimney Safety Institute of America zijn creosootstammen effectieve producten wanneer ze worden gebruikt in combinatie met een professionele schoorsteenveger. In fase 3 is de creosoot veranderd in een teerachtig glazuur dat in veel gevallen de schoorsteenvoering moet vervangen. Als u een open haard, open haard of houtkachel gebruikt, is de kans groot dat u het roet en andere verbindingen in de schoorsteen van de brander hebt ervaren.

Maar wat als u uw rookkanaal moet reinigen tussen professionele schoonmaakbeurten? Schoorsteenreinigingslogboeken zijn een populair hulpmiddel dat u als hout in uw open haard kunt plaatsen. Ongeveer twee weken nadat je je creosootblok hebt verbrand, blijven de resterende chemicaliën in je schoorsteen werken. Zelfs als u er na elke keer dat u uw haard gebruikt er een gebruikt, moet u nog steeds een schoorsteenveger huren. Maar wat als je een speciaal blok in je vuurhaard zou kunnen verbranden en je creosootproblemen op magische wijze zouden verdwijnen? Hoewel u het juiste type brandhout kunt gebruiken en uw open haard en schoorsteen open kunt houden, moet u mogelijk nog steeds logboeken schoonmaken.

Creosoot veegstammen kunnen het roet in uw schoorsteen losmaken, waardoor de prestaties worden verbeterd zolang ze correct worden gebruikt. Als je een of twee branden per week verbrandt, volstaat het om aan het begin of midden van het seizoen één schoorsteenreinigingslogboek te verbranden. Het eerste dat u moet doen, is ervoor zorgen dat uw huis veilig is en klaar is voor het verbranden van een creosootveegblok. Er is geen vervanging om uw schoorsteen minstens één keer per jaar te laten reinigen en inspecteren door een erkende professional.

de schoorsteenveger kan de hele schoorsteen inspecteren en ze kunnen elke creosoot of roet in het kanaal en onderaan verwijderen. Een grondige, professionele reiniging omvat ook een inspectie die mogelijk gevaarlijke situaties aan het licht kan brengen, zoals breuken of inbreuken in het rookkanaal. Zelfs als u schoorsteenreinigingslogboeken correct gebruikt, moet u nog steeds een jaarlijkse professionele reiniging en inspectie van uw schoorsteen en open haard plannen. Creosoot begint meestal licht en zacht of knapperig, maar het kan veranderen in een dikke, olieachtige, teerachtige substantie die een schoorsteenveger veel tijd en moeite kost om te verwijderen.