Waarom schoorsteenveger?

Een schoorsteenveger is een betrouwbare manier om een schoorsteenbrand te voorkomen Uw schoorsteen is een belangrijk ventilatiesysteem waarmee rook, gifstoffen en gevaarlijke dampen het huis kunnen ontsnappen. Met een schone schoorsteen kunnen al deze gevaarlijke dampen vrij uw huis verlaten. Na verloop van tijd verschijnt creosoot in een vuile schoorsteen. Met onze professionele schoonmaakservice voor schoorsteenvegers blijft uw huis veilig.

Ruikt je huis naar rook, zelfs als je geen vuur hebt aangestoken? Komt er een vieze geur uit je open haard? Als u op een van deze vragen ja hebt geantwoord, kan dit betekenen dat uw schoorsteen is bekleed met creosoot, het roetbijproduct van brandend hout. Chimcare levert al meer dan 30 jaar professionele schoonmaakdiensten voor schoorsteenvegers. We gebruiken alleen de beste, in de praktijk bewezen apparatuur en procedures om de veiligheid en netheid van uw huis na ons werk te garanderen. Het vermindert uw risico op koolmonoxide.

Een schone, goed functionerende schoorsteen voert moeiteloos koolmonoxide en andere schadelijke bijproducten van brandende brandstof, waaronder gas en hout, op en uit uw huis. Als uw schoorsteen niet schoon of goed geventileerd is, hapert het proces. Het merendeel van de schoorsteengerelateerde koolmonoxideproblemen treedt op als gevolg van onjuist uitputten, iets wat bijna volledig te vermijden is met regelmatige inspectie en reiniging door een schoorsteenveger. Een schoorsteenveger is een persoon die as en roet van schoorstenen verwijdert.

De schoorsteen gebruikt het drukverschil dat wordt veroorzaakt door een hete gaskolom om trek te creëren en lucht over de hete kolen of hout te zuigen, waardoor voortdurende verbranding mogelijk is. Schoorstenen kunnen recht zijn of veel richtingsveranderingen bevatten. Tijdens normaal gebruik bouwt zich een laag creosoot op aan de binnenkant van de schoorsteen, waardoor de stroom wordt beperkt. De creosoot kan ook in brand vliegen en de schoorsteen en het gebouw in brand steken.

De schoorsteen moet worden geveegd om het roet te verwijderen. Dit werd gedaan door de master sweep. Volgens de National Fire Protection Association (NFPA) Standard 211, „Schoorstenen, open haarden en ventilatieopeningen moeten ten minste eenmaal per jaar worden geïnspecteerd op deugdelijkheid, vrijheid van afzettingen en correcte klaringen. Reiniging, onderhoud en reparaties moeten indien nodig worden uitgevoerd.

Schoorsteenvegers gebruiken een borstel met zware metalen haren om uw schoorsteen schoon te maken. Deze gereedschappen zijn lange staven, met de borstelharen helemaal aan de punt. Professionele schoorsteenvegers worden ook uitgerust met handschoenen, brillen en maskers om zichzelf te beschermen tegen roet en as. Chimcare biedt deze service aan zodat u verzekerd bent van de juiste functionaliteit van uw open haard en schoorsteen.

Als je creosoot in je schoorsteen hebt wanneer je een vuur aansteekt in je open haard, kun je binnenkort een flitsvuur krijgen - een heet, brullend vuur dat wordt gevoed door de creosoot in de schoorsteen. In Groot-Brittannië namen de meesterveegbewegingen leerlingen mee, meestal werkhuis of weesjongens, en trainden ze om schoorstenen te beklimmen. Natuurlijk worden schoorsteenvegers vaak het huis binnengeroepen als er een probleem is met de open haard, kachel of ontluchtingssysteem. Het is een goed idee om een lijst op te vragen van eventuele voorgestelde reparaties, inclusief een uitleg waarom deze reparaties nodig zijn, en stelde professionals voor om alles te voltooien dat buiten de expertise van de schoorsteenveger valt.

Laten we het hebben over waarom u uw schoorsteen moet laten vegen, hoe vaak u schoorsteenreinigingen moet plannen, wat er gebeurt als u de schoorsteen niet schoonmaakt en of het een doe-het-zelfklus is of niet. Te veel opeenhoping van creosoot, de substantie die is achtergelaten door houtverbranding in uw open haard, is licht ontvlambaar en kan een reden tot bezorgdheid zijn in uw schoorsteen - vooral als u een systeem hebt dat niet goed werkt. Zodra het vuur is gedoofd en je bent vrijgemaakt om terug te keren naar je huis, is het tijd om een schoorsteenveger te bellen. Opbouw in uw schoorsteen is niet alleen een veiligheidsprobleem, maar zorgt er ook voor dat uw haard en verwarmingssystemen minder efficiënt werken.

Regelmatige schoorsteeninspecties zijn een kosteneffectievere en slimmere keuze voor de levensduur van uw schoorsteen. Omdat schoorsteenreiniging erg gevaarlijk kan zijn, is het belangrijk om een schoorsteenveger te kiezen die is gelicentieerd, gebonden en verzekerd. De schoorsteenvegers beginnen vanaf het rookkanaal en werken zich een weg omhoog, beginnen bij de schoorsteentoegang van het dak en werken zich een weg naar beneden, of doen in sommige gevallen beide. Neem elk advies dat uw schoorsteenveger heeft serieus, omdat ze uw schoorsteen grondig hebben geanalyseerd en weten of er mogelijke stappen zijn die moeten worden genomen om toekomstige gevaren te voorkomen.

.