Waar is schoorsteenreiniging?

Beste schoorsteenvegers in Washington, DC - Mijn schoorsteenveger Service, Chimpro schoorsteenvegers, Pro Chimney %26 Luchtkanaalreiniging, Bethesda-schoorsteen, schoorsteen op het dak. De vuistregel voor schoorsteenvegen is om er jaarlijks een te laten uitvoeren. Dat gezegd hebbende, ben je misschien een informele gebruiker en kun je misschien elke 18 maanden of zo wegkomen met vegen, of iemand die veel hout verbrandt en je open haard elke 6 maanden moet laten vegen. De enige manier om erachter te komen of uw schoorsteen vaak genoeg wordt geveegd, is door een schoorsteeninspectie in te plannen, wat eenvoudig kan worden gedaan door ons te bellen op 804-693-2859 of ons planningsformulier in te vullen.

De grootste zorg zijn schoorsteenbranden, die optreden wanneer creosootophoping die in schoorstenen condenseert door houtrook in brand vliegt. Hoewel er enkele doe-het-zelfreinigingsopties op de markt zijn, wilt u een betrouwbare, professionele schoorsteenveger bij u in de buurt vinden. Een jaarlijkse schoorsteeninspectie is de beste plek om aan de slag te gaan om dingen in goede staat te houden en om te bepalen welke andere schoorsteendiensten u nodig heeft. De reden dat u zoveel mogelijk van deze stof wilt verwijderen, is dat deze zeer brandbaar is en normaal ontbrandt tijdens een schoorsteen- of rookgasbrand.

Begin te eindigen, je schoorsteenvegen duurt ongeveer anderhalf uur en daarna zie je een schone en veilige schoorsteen. Als je je schoorsteen nog nooit hebt laten schoonmaken, kun je verwachten dat je meer betaalt dan wanneer deze regelmatig wordt schoongemaakt. Gecertificeerde schoorsteenvegers zijn getraind om aantasting van de schoorsteen en ontluchtingsproblemen te herkennen en kunnen de toestand van uw schoorsteen van uw haard beoordelen. Toch zeggen de EPA, CSIA en de National Fire Protection Association (NFPA) allemaal dat zelfs schoorstenen die nieuwere houtkachels bedienen jaarlijks moeten worden geïnspecteerd en schoongemaakt.

Het is het beste om schoorsteenreiniging over te laten aan een gecertificeerde professional om branden of andere problemen met uw schoorsteen te voorkomen. Hoewel het een heel goed idee is om de schoorsteen te laten inspecteren door een CSIA-professional, kunnen serieuze doe-het-zelvers zelf wat onderhoud doen. Dit groene hout brandt niet netjes en stuurt veel onverbrande deeltjes (rook) door de schoorsteen, waar ze zich ophopen als creosoot en roet. Het wordt niet alleen aanbevolen om uw schoorsteen op het hoogste optimale niveau te laten presteren - het is de sleutel.

Volgens het Chimney Safety Institute of America (CSIA) kunnen schoorsteenbranden 2.000F bereiken, wat heet genoeg is om gemetselde schoorsteenvoeringen te kraken en mogelijk een brand te veroorzaken in de omliggende houtlijsten. Hoewel het schoonmaken van de haard zelf misschien geen veeleisende klus is, kan de schoorsteen veel verborgen problemen hebben die moeilijk te detecteren zijn. Olde Town Chimney Sweeps bestaat al meer dan 31 jaar en heeft daarbij duizenden schoorstenen geveegd. Als u regelmatig uw open haard of houtkachel gebruikt, maar u zich niet kunt herinneren wanneer uw schoorsteen voor het laatst is schoongemaakt, is deze waarschijnlijk te laat.