Hoe reinigen ze schoorstenen?

Schoorsteenvegers gebruiken een borstel met zware metalen haren om uw schoorsteen schoon te maken. Deze gereedschappen zijn lange staven, met de borstelharen helemaal aan de punt. Professionele schoorsteenvegers worden ook uitgerust met handschoenen, brillen en maskers om zichzelf te beschermen tegen roet en as. Een schoorsteenveger inspecteert en reinigt minimaal uw open haard en schoorsteen.

Dat duurt een uur of twee, afhankelijk van waar je woont, de staat van je schoorsteen en de snelheid van de ingehuurde veegwagen. schoorsteenreiniging omvat het verwijderen van roet uit de vuurhaard, rookrookvoering, rookkamer, demper en rookplank. Voor het beste resultaat en stofbestrijding vegen we uw haardreiniging van onder naar boven. Routinematige reiniging kan van onderaf of vanaf het dak worden uitgevoerd met een borstel die aan de binnenkant van uw rookkanaal is gemonteerd, bevestigd aan een flexibel staafsysteem.

Al het losgemaakte roet en creosoot moeten worden ingesloten en er mag geen in uw lucht of op uw meubels ontsnappen. De sweep verwijdert het losgemaakte roet en de creosoot uit het systeem met een vacuüm of schop. Ze informeren huiseigenaren over de juiste brandtechnieken, zodat ze geen risico lopen op brand en schoon van de bodem de vuurhaard, rookkamerdemper, rookplank en rookvoering bereiken. Helaas kan het schoonmaken van een schoorsteen behoorlijk gevaarlijk zijn, en als je niet zeker weet wat je doet, kan het nog erger worden.

Hoewel producten zoals creosootstammen helpen bij het onderhouden van een schoorsteen, zijn ze geen vervanging voor een schoorsteenreinigingsservice. De meeste huiseigenaren wachten tot de herfst of winter wanneer ze regelmatig hun open haard gebruiken om de schoorsteen schoon te maken. De National Fire Protection Association (NFPA) beveelt aan dat alle schoorstenen jaarlijks worden schoongemaakt en geïnspecteerd. Soms is de opbouw in een schoorsteen zo overvloedig dat je je open haard pas kunt gebruiken als deze is schoongemaakt.

Veel schoorsteenbedrijven hebben een jaar of twee van tevoren kalenders bij zich en kunnen uw volgende afspraak plannen voor een tijd die het handigst is om uw schoorsteen te laten reinigen. Dit groene hout brandt niet netjes en stuurt veel onverbrande deeltjes (rook) door de schoorsteen, waar ze zich ophopen als creosoot en roet. Schoorsteenvegers kunnen 40 tot 50 schoorsteenbranden per jaar zien, en meer dan de helft van de schoorstenen die ze bedienen, vereisen extra reiniging omdat de huiseigenaren te lang wachten voordat ze bellen. Hoewel er enkele doe-het-zelfreinigingsopties op de markt zijn, wilt u een betrouwbare, professionele schoorsteenveger bij u in de buurt vinden.

De inspectie en reiniging kunnen binnen, op het dak of beide beginnen, en kan al dan niet een camera omvatten. Een open haard die niet is schoongemaakt of onderhouden, kan de waarde van uw huis beïnvloeden, en als u deze laat schoonmaken, kunt u op de hoogte worden gebracht van eventuele reparaties of vervangingen die moeten worden uitgevoerd. Als je je schoorsteen niet één keer per jaar laat schoonmaken, bouwt zich creosoot op in je schoorsteen, wat kan leiden tot een schoorsteenbrand. Het merendeel van de schoorsteengerelateerde koolmonoxideproblemen treedt op als gevolg van onjuist uitputten, iets wat bijna volledig te vermijden is bij regelmatige inspectie en reiniging door een schoorsteenveger.

Zo niet Reinigde roet- en creosootophoping in een schoorsteenkanaal vermindert de aantrekkingskracht van de open haard en creëert het potentieel voor een schoorsteenbrand.

chimney cleaning